Голавна Відео Live Футбол Live Теніс Live Баскетбол Live Хокей Реєстрація Фотоальбом Ваше посилання
МЕНЮ

Гарячі НОВИНИ

Проголосуй
Хто стане кращим бомбардиром ФК ПРОМІНЬ ?
Всіх відповідей: 85

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

[ Сьогоднішні відвідувачі ]

Форма входа

free counters

Головна » 2011 » Січень » 19 » НСК "Олімпійський" відкриє матч "Динамо" в єврокубках
01:57
           
НСК "Олімпійський" відкриє матч "Динамо" в єврокубках

НСК ОлімпійськийГоловну арену футбольного чемпіонату Європи-2012 - НСК "Олімпійський" в Києві - відкриють в день двадцятої річниці Незалежності України. Відповідну пропозицію висловив Віце-прем'єр-міністр - Міністр інфраструктури України Борис Колесніков.

Стадіон НСК "Олімпійський", що прийматиме вирішальний матч континентальної першості, планують презентувати урочистою театралізованою церемонію 24 серпня.

В той же час роботи з реконструкції об'єкту проходять згідно з затвердженим графіком і вже до 1 липня будівництво київської арени буде завершено.

Як наголосив Борис Колесніков, перший футбольний матч на красені-стадіоні відбудеться у вересні за участі київського "Динамо" в рамках розіграшу Ліги чемпіонів або Ліги Європи.

Варто нагадати, що віце-прем'єр-міністр України з Євро-2012 Борис Колесніков прогнозує, що реконструкція стадіону НСК "Олімпійський" обійдеться в 500-550 млн дол. Таке припущення він зробив сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.
При цьому Б. Колесніков зауважив, що точної вартості реконструкції стадіону поки назвати не можна через відсутність проектно-кошторисної документації.
"На сьогодні у мене немає кошторису, наприклад, на освітлення, табло, оздоблювальні роботи. До того ж ми поставили перед проектувальниками завдання знайти місце на території стадіону під музей національного спорту, магазини одягу, в яких були б представлені всі українські клуби ... тобто остаточного кошторису на всі витрати ще немає. Але з особистого досвіду можу сказати, що підсумкова сума може скласти близько 500-550 млн дол., що між іншим, на 20% більше, ніж обійшлося б будівництво нового стадіону, який, зазначу принагідно, був б при цьому за якістю вище від реконструйованого НСК "Олімпійський", - заявив Б.Колесніков.
Він також повідомив, що на сьогодні вже готові 50% щогл, на які будуть підвішені вантові конструкції.
"Восени вантове покриття буде готове. Зима (2010 р.) і весна (2011 р.) у нас піде на оздоблювальні роботи, на початку березня 2011 р. будемо приживляти натуральний газон, а в кінці липня 2011 р. плануємо зіграти перший матч" , - запевнив Б.Колесніков.
Стосовно Львівського стадіону він повідомив, що на ньому вже почалися монтажні роботи горизонтальних з/б конструкцій, а також висловив упевненість, що восени 2011 р. стадіон буде здано в експлуатацію.
Б.Колесніков з приводу Харківського стадіону повідомив, що на стадіоні недостатня кількість входів і виходів для евакуації уболівальників.
"На усунення цього недоліку уряд виділить в цьому році 137 млн грн", - наголосив віце-прем'єр-міністр.

В цілому, за його словами, на підготовку до Євро-2012 з держбюджету до кінця 2010 р. виділять 19 млрд грн. Б.Колесніков повідомив, що до кінця травня ця сума складе в цілому майже 5,5 млрд грн. "Якщо точніше, то 4 млрд 494 млн грн буде витрачено урядом в період від січня до травня ц.р. на підготовку до чемпіонату. Нагадаю, що минулого року на ці цілі було виділено 3 млрд 118 млн грн, а в 2008 р. - 3 млрд 83 млн грн", - заявив Б.Колесніков. Він зауважив, що на сьогодні, ні в Президента, ні в уряду не викликає сумніву, що всі основні необхідні до Євро-2012 інфраструктурні об'єкти (стадіони, аеропорти і дороги) будуть готові на всі 100% у строк у всіх чотирьох українських містах, що приймають чемпіонат.

Нагадаємо, 26 березня ц.р. Б.Колесніков повідомляв, що на реконструкцію стадіону в Києві і Львові необхідно 700 млн дол. Як відзначав Б.Колесніков, враховуючи складність бюджету, уряд має намір залучити на підготовку до Євро-2012 зовнішні довгострокові позики.

5 березня ц.р. уряд виділив додатково 100 млн грн на реконструкцію НСК "Олімпійський". На початок березня ц.р. на реконструкцію стадіону, на якому буде проведений фінальний матч Євро-2012, було виділено понад 1 млрд грн.

За матеріалами дирекції з підготовки і проведення фінальної частини Євро-2012 в Польщі та Україні, загальна сума за програмою підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 р. з футболу становить 126,26 млрд грн.

11 грудня 2009 р. виконавчий комітет УЄФА затвердив остаточний список приймаючих міст фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 р. З української сторони Євро-2012 приймуть Київ, Донецьк, Львів і Харків.

Переглядів: 601 | Додав: IGOR90 | Теги: НСК Олімпійський | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright FC PROMIN by Igor Duda © 2024Конструктор сайтів - uCoz
Live Score