Голавна Відео Live Футбол Live Теніс Live Баскетбол Live Хокей Реєстрація Фотоальбом Ваше посилання
МЕНЮ

Гарячі НОВИНИ

Проголосуй
Оцініть мій сайт
Всіх відповідей: 84

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

[ Сьогоднішні відвідувачі ]

Форма входа

free counters

Головна » 2010 » Вересень » 30 » Гравці «Шахтаря» – на висоті
17:30
           
Гравці «Шахтаря» – на висоті
Здавалося б, давно завершені будівельні й обробні роботи на «Донбас Арені», вже вдруге опадає листя в парку, та вигляд стадіону все ще продовжує змінюватись, набуваючи логічно завершеного вигляду. Про те, що арена – це, передусім, домашній стадіон «Шахтаря», тепер усі гості Донецька дізнаватимуться здалека завдяки великим фігурам команди.

Причому, великим не лише в переносному, але й у прямому розумінні, адже висота зображень футболістів, які нещодавно з'явилися на фасаді, досягає двох десятків метрів. Виникає відчуття, що гігантські фотокомпозиції – це немов зупинений час, а скляна поверхня арени – дивовижний екран, на якому показані найяскравіші моменти футбольних баталій, що зафіксували Дарійо Срну, Андрія Пятова, Дугласа Косту, Дмитра Чигринського та Фернандіньо. Кожен такий «стоп-кадр» – справжній згусток емоцій, зосередженість на грі в її чистому вигляді.

Щоб здійснити такий масштабний проект у найкоротші строки й використовувати скління ядер жорсткості стадіону як поверхню для розміщення портретів наших зірок, довелося немало попрацювати.

– Особливістю «Донбас Арени» є похила поверхня скління фасаду. Саме це надає їй вигляду діаманта, але водночас створює і складнощі під час брендування. Простий підйомник використовувати неможливо, – розповідає Тетяна Шевченко, провідний фахівець служби сайнеджу й обслуговування рекламних поверхонь. – Окрім того, звичайна вишка не може під'їхати впритул до скління через архітектурні й технологічні особливості споруди. Тому ми задіяли два різні механізми: телескопічну вишку з винесенням стріли 44 м для обклеювання верхніх рядів склопакетів і ножничний підйомник внизу. Від фахівців підрядної організації знадобилися все їх самовладання, професійні навички і майстерність, оскільки виконувати роботи з нанесення сегментів, розміри яких досягали 2,10 х 3 м, їм доводилося на висоті 8-поверхового будинку, часом під сильним поривчастим вітром. А співробітникам «Донбас Арени» для під'їзду автовишки до другого ядра (з боку музею) навіть прийшлось на певний час демонтувати частину огорожі літньої площадки Fan Cafe.

Найближчим часом роботи будуть завершені, й усі 12 ядер прикрасять фотографії гравців. Але вже зараз видно, що зусилля витрачено не даремно – арена стала більш нарядною, величною. І десятки тисяч уболівальників, які прийдуть сюди в неділю, зможуть побачити оновлений фасад не лише при денному світлі, але й після матчу, коли зірки «Шахтаря» стануть ще яскравішими на вечірньому «небосхилі» стадіону.
Переглядів: 592 | Додав: IGOR90 | Теги: Стадіон, Донбас-Арена | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright FC PROMIN by Igor Duda © 2024Конструктор сайтів - uCoz
Live Score