Голавна Відео Live Футбол Live Теніс Live Баскетбол Live Хокей Реєстрація Фотоальбом Ваше посилання
МЕНЮ

Гарячі НОВИНИ

Проголосуй
Хто стане кращим бомбардиром ФК ПРОМІНЬ ?
Всіх відповідей: 85

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

[ Сьогоднішні відвідувачі ]

Форма входа

free counters

Головна » 2010 » Травень » 19 » Чигринський і Златан - по 6 балів, Мессі - 10
23:24
           
Чигринський і Златан - по 6 балів, Мессі - 10
Барселона, Сейду
 Кейта, Хаві, Яя Туре, Андрес Іньєста, Карлес Пуйоль, Віктор Вальдес, 
Рафаель Маркес, Херард Піке, Серхіо Бускетс, Боян Кркіч, Ліонель Мессі, 
Златан Ібрагімовіч, Максвелл, педро, Тьєррі Анрі, Ерік Абідаль, Габріель
 Міліто, Дмитро Чигринський, Даніел Алвес, Джеффрі СуаресРозгромивши в останньому турі нещасний «Вальядолід», «Барселона» змогла вряди-годи на власному стадіоні відсвяткувати ювілейне 20-е чемпіонство, попутно побивши рекорд «Інтера» трирічної давності за кількістю набраних за сезон очок у внутрішній першості.
Віктор Вальдес
Матчі: 38
На нуль: 20
Краща гра: з «Валенсією» (17 жовтня)
Оцінка: 8
Ледь не розлучившись з «Барселоною» у міжсезоння, коли тренерський штаб клубу розглядав можливість придбання Серхіо Асенхо, Вальдес видав свій кращий сезон, по праву заслужив виклик у національну збірну, нехай поки що і в розширений склад. Традиційно сильно Віктор провів обидва класика з мадридським «Реалом», а інший традицією - здійснювати божевільні ляпи - нехтував аж до останнього туру, але навіть тоді це не призвело до фатальних наслідків. Виграв третій у своїй кар'єрі трофей Самора, який вручається за підсумками сезону голкіперу, що має найменший коефіцієнт пропущених м'ячів.
Дані Алвес
Матчі: 29
Голи: 3
Паси: 11
Краща гра: з «Вальядолідом» (23 листопада)
Оцінка: 6
Незважаючи на непогані статистичні показники (другий в команді по гольовим передачам), візуально сильно здав в порівнянні з дебютним сезоном у складі синьо-гранатових. Не зовсім зрозуміло, що послужило причиною для знижень вимог до себе - можливо, відсутність гідного конкурента на позиції або емоційна спустошеність після торішніх тріумфів, але в цьому році уболівальники вдосталь надивилися на передачі за лицьову лінію, безадресні занедбаність до штрафного майданчика і запороти штрафні. Незмінним залишилося одне - провали в обороні і симуляції.
Карлес Пуйоль
Матчі: 32
Голи: 1
Паси: 2
Краща гра: з «Мадридом» (29 листопада)
Оцінка: 8
Капітан «Барселони» розвіяв всі сумніви щодо погіршення своєї гри в останні роки, провівши кращий сезон за останню п'ятирічку. Ні володіє набагато більш високою культурою пасу Рафа Маркес, ні куплений за серйозну суму Чигринський, ні відновився Міліто не змогли витіснити з основи переживає другу молодість Пуйоля. Апофеозом феєричною гри капітана в захисті стало класика на «Камп Ноу», коли Карлес буквально творив у своїй штрафній чудеса і виручив команду від пропущеного гола.
Херард Піке
Матчі: 32
Голи: 2
Паси: 0
Краща гра: з «Мадридом» (29 листопада)
Оцінка: 7
Об'явлення минулого сезону, практично відразу перетворився на одного з найкращих центральних захисників Європи, на футбольному полі Піке нинішній сезон провів скромніше, особливо в першій його половині. Зате за його межами молодий захисник продовжив затвердження в ролі одного з лідерів роздягальні і улюбленців преси. З журналістами спілкувався Херард багато й охоче, особливо про мадридський «Реал». На щастя, після Нового року слова Піке підкріпилися справою на газоні «Камп Ноу», і їх дует з Пуйоль став грати більш надійно, ніж на старті кампанії.
Дмитро Чигринський
Матчі: 12
Голи: 0
Паси: 0
Краща гра: з «Атлетіком» (3 квітня)
Оцінка: 6
Можна сказати, що в українського захисника сезон пішов на адаптацію. З негативних спогадів - захмарна ціна трансферу і абсолютно провальний матч з «Севільєю» в Кубку Короля. З позитивного - не викликає особливих нарікань виступ у чемпіонаті з демонстрацією елементів непоганого пасу, плюс, вчинений іспанська мова та підтримку відносин з одноклубниками. Наступний сезон для Дмитра може стати визначальним у складі «Барселони».
Габріель Міліто
Матчі: 11
Голи: 0
Паси: 1
Краща гра: з «Валенсією» (14 березня)
Оцінка: 6
Півтора року пішло в аргентинця на відновлення від важкої травми коліна, тому великих очікувань від його повернення, зрозуміло, не було. Довірена тренером ігровий час провів нервово, нестабільно, але, в цілому, задовільно. Днями з екс-капітаном «Сарагоси» був продовжений контракт на два роки, стало бути, тренерський штаб на нього розраховує в майбутньому.
Рафаель Маркес
Матчі: 15
Голи: 1
Паси: 1
Краща гра: з «Расінгом» (20 березня)
Оцінка: 5
На «Ацтека» надій покладалося куди більше, ніж він зміг їх виправдати. Череда постійних дрібних травм так і не дозволила Рафе набрати достатньо хорошу ігрову форму, щоб скласти конкуренцію за місце в основі Пуйолю і Піке. У своїх матчах здійснював чимало помилок, і з урахуванням продовженого контракту Міліто, можна очікувати, що Маркес, один з головних довгожителів нинішньої «Барси» (у складі з сезону-2003/04), покине команду влітку.
Ерік Абідаль
Матчі: 17
Голи: 0
Паси: 3
Краща гра: з «Севільєю» (16 січня)
Оцінка: 8
Сезон почав дуже сильно, серйозно перебував в атакуючій грі, за яку його критикували рік тому. На своїй половині поля приводів для критики не давав взагалі. На жаль, травма, отримана гравцем збірної Франції в лютому, вибила його з колії практично до кінця сезону. Ледве відновившись від неї, Абідаль отримав рецидив і в найважливіших матчах участі не брав.
Максвелл
Матчі: 25
Голи: 0
Паси: 4
Краща гра: з «Севільєю» (8 травня)
Оцінка: 7
У зв'язку з травмою основного гравця на позиції лівого латералю, отримав більше ігрового часу, ніж, може бути, навіть сам розраховував. Спочатку розглядався як варіант більш атакуючій гри на лівому фланзі, аналог залишив клуб влітку Сілвіньо. Не сказати, щоб залишив незабутнє враження своєю грою, але обідні не псував й у головних матчах сезону не провалився. І на тому спасибі.
Серхіо Бускетс
Матчі: 33
Голи: 0
Паси: 2
Краща гра: з «Вільярреалом» (1 травня)
Оцінка: 7
Остаточно перетворився на основного опорного хава «Барселони». Одна з найбільш неоднозначних фігур у складі - критикується за регулярні обрізи, схильність до симуляції і не найкращий поводження з м'ячем; хвалять за мобільність у центрі поля, вміння вести боротьбу на другому поверсі і здатність заробляти жовті картки для суперника. Ставитися до Бускетс можна по-різному, але не можна не визнати, що головні тренери «Барселони» і збірної Іспанії розглядають його як важливий елемент своїх команд.
Яя Туре
Матчі: 23
Голи: 1
Паси: 3
Краща гра: з «Депортіво» (14 квітня)
Оцінка: 7
Тренерським штабом став розглядатися як гравець ротації, що засмутило не стільки самого футболіста, скільки його агента. Протягом всього сезону розмови про те, що після закінчення сезону івуарієць змінить команду, не зникали з преси. Якщо в минулому році Туре явив світу свій талант центрального захисника, то в нинішньому приміряв на себе роль Хавізаменітеля - за відсутності віце-капітана команди розганяв атаки і, треба визнати, з цим завданням справлявся краще, ніж з функціями опорника-руйнівника.
Хаві
Матчі: 34
Голи: 3
Паси: 14
Краща гра: з «Мадридом» (10 квітня)
Оцінка: 9
Ось уже кілька років віце-капітан «Барселони» проводить на стабільно високому рівні. Не став винятком і рік нинішній - часом Хаві не міг «прокинутися» на полі, одного разу навіть страждав від індивідуальної опіки, яка вимкнула його з гри, але здебільшого залишався центральним диспетчером і великим комбінатором, роздає фірмові передачі партнерам. Перемога в класика на «Сантьяго Бернабеу» була здобута в першу чергу завдяки його таланту.
Андрес Іньєста
Матчі: 29
Голи: 1
Паси: 4
Краща гра: з «Расінгом» (20 лютого)
Оцінка: 6
Услід за блискучим сезоном у Андреса послідував такий, про який краще забути. Травми, які не дозволили футболісту нормально провести предсезонку, не залишали Іньєсту і пізніше. Лише пару раз він продемонстрував щось віддалено нагадує торішні перфоманс, в решту часу отримував травму, відновлювався і набирав форму, і так по колу. У цьому році Гвардіолі довелося розігрувати карткову партію без одного зі своїх найсильніших козирів.
Сейду Кейта
Матчі: 29
Голи: 6
Паси: 2
Краща гра: з «Сарагосою» (25 жовтня)
Оцінка: 7
Ось вже хто дійсно провів нерівний сезон. На старті кампанії вразив всю Іспанію активною участю в гонці бомбардирів. Потім послідував різкий спад, коли дії Сейду перестали носити осудний характер, і як результат, маліец все частіше став виявлятися на лавці запасних. По весні заспокоївся, став діяти більш холоднокровно і корисно для команди.
Ліонель Мессі
Матчі: 35
Голи: 34
Паси: 9
Краща гра: з «Сарагосою» (21 березня)
Оцінка: 10
Як-то всі вже звикли, що після отримання «Золотого м'яча» нагороджений футболіст наступний сезон проводить куди скромніше. Ліонель Мессі віддав перевагу стати винятком з правила. У важкий для «Барселони» період, коли Златан Ібрагімович зіткнувся з труднощами адаптації, а Тьєррі Анрі вразила гольова амнезія, саме Мессі звалив на себе нелегку роль головного бомбардира. Як результат, Пічічі чемпіонату, повторення результату Роналдо в сезоне-1996/97 і «Золота бутса». Плюс, гольові передачі, феноменальна гра, перспектива отримати другий поспіль «Золотий м'яч». Свічка Мессі дуже яскраво горить і поки не збирається згоряти.
Джеффрі
Матчі: 12
Голи: 2
Паси: 0
Краща гра: з «Херес» (24 квітня)
Оцінка: 7
Дебютний сезон венесуельського кантерано в головній команді можна оцінити як скромний успіх. Джеффрі вистачає на 45 хвилин бадьорої і цікавої гри, після чого він абсолютно вимикається з того, що відбувається. Героїчно спробував закрити позицію правого латералю, коли потрібно було. Якщо Гвардіола вирішити зробити з нього універсального гравця правої бровки, то ігровий час у нього може з'явитися. В іншому випадку, перспектив у Джеффрі в «Барселоні» не видно.
Златан Ібрагімович
Матчі: 29
Голи: 16
Паси: 8
Краща гра: з «Сарагосою» (25 жовтня)
Оцінка: 6
Мабуть, чемпіон Ла Ліги в категорії «самий неоднозначний персонаж». Вболівальники і фахівці скептично поставилися до його переходу в стан каталонського гранда. Восени Златан, здавалося, засоромив критиків, забивав охоче і регулярно, нехай і вистачало в його грі огріхів. Після Нового року Ібрагімовіча як підмінили, почалася гольова засуха, переваги розчинилися, а недоліки ставали дедалі виразніше. Гвардіола спробував кілька видозмінити роль центрального нападаючого в команді, але користі ці пошуки не принесли. Деградація Ібрагімовіча дійшла до того, що під завісу сезону він поступився місцем в основному складі Бояна Кркіча.
Боян Кркіч
Матчі: 23
Голи: 8
Паси: 3
Краща гра: з «Тенеріфе» (10 січня)
Оцінка: 7
Рідкісні виходи на заміну, посередня гра і чутки про можливу оренду - все це супроводжувало Бояна на початку сезону. Відсутність ігрового часу дійсно негативно позначалося на виступах одинадцятого номера. Як тільки в силу обставин він став отримувати його більше, пішла більш осмислена гра, налагодити взаємодію з партнерами, і головне, що його вигідно відрізняє від Златана - бажання відпрацьовувати на кожній ділянці поля. Тим не менше, в разі приходу в команду Давида Вільї, чуткам про можливу оренду випаруватися не судилося.
Тьєррі Анрі
Матчі: 21
Голи: 4
Паси: 1
Краща гра: з «Валенсією» (14 березня)
Оцінка: 5
Одне з головних розчарувань сезону в синьо-гранатових команді. Пожмаканий через травми старт сезону так і не дозволив Анрі «розгойдатися» і заграти на торішньому рівні. Час йшов, гра француза не витримувала жодної критики, Гвардіола кожного разу все з більшою охотою виставляв в основний склад Педро. В один прекрасний день обидва, і тренер і футболіст, заявили, що Тьєррі Анрі просто не проходить до складу, тому що є гравці, які грають краще за нього. Останній сезон французької легенди в «Барселоні» виявився ще гіршим, ніж перший.
Педро
Матчі: 34
Голи: 12
Паси: 3
Краща гра: з «Депортіво» (14 квітня)
Оцінка: 9
Паличка-виручалочка для тренера, футболіст-відкриття і володар унікального рекорду - Педро відрізнився у всіх шести виграних «Барселоною» турнірах. Уродженець Канарських островів далеко не самий талановитий випускник академії клубу, але своєю працьовитістю та цілеспрямованістю Педро домігся дуже багато чого - зумів посадити на лаву Тьєррі Анрі і стати важливою частиною командної гри. Кілька разів в сезоні його просте рішення пробити по воротах приносило команді результат тоді, коли пробити глуху стіну оборони не могли ніякі мережива його одноклубників.
Крім того, у чемпіонстві «Барселони» взяли участь півзахисники Хонатан Дос Сантос (3 матчі) і Тьяго Алькантара (1), а також захисники Марк Бартра і Андреу, на рахунку яких по одному матчу.
Матеріали: Станіслав Ринкевич, Sports.ru
Переглядів: 651 | Додав: IGOR90 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright FC PROMIN by Igor Duda © 2024Конструктор сайтів - uCoz
Live Score