Голавна Відео Live Футбол Live Теніс Live Баскетбол Live Хокей Реєстрація Фотоальбом Ваше посилання
МЕНЮ

Гарячі НОВИНИ

Проголосуй
Хто стане кращим бомбардиром ФК ПРОМІНЬ ?
Всіх відповідей: 85

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

[ Сьогоднішні відвідувачі ]

Форма входа

free counters

Головна » 2010 » Березень » 26 » Вперше з 1994-го року у фіналі Кубка України не зіграють ні «Динамо», ні «Шахтар»
00:34
           
Вперше з 1994-го року у фіналі Кубка України не зіграють ні «Динамо», ні «Шахтар»
кубок україниТак чим же обіцяє відсутність у головному матчі турніру хоча б одного з, здається, вічних лідерів українського футболу? Перш за все, неумерщвленной інтригою щодо того, хто ж представлятиме Україну в єврокубкових баталіях наступного сезону.
Адже в минулі роки команда, яка виходила у фінал кубка України, де її чекали кияни або донеччани (зрозуміло, мова йде про тих сезонах, коли у фінальній битві «динамівці» і «гірники» не протистояли один одному) точно знала - місце в єврокубках їй гарантовано. «Динамо» / «Шахтар» до єврозони приписані довічно, і в такому випадку за регламентом, від Кубка України, який зобов'язаний делегувати до євротурнір одну команду, підкорювати Європу відправлялися суперники українських грандів по фіналу - навіть у разі своєї поразки. Про те, як їм давалося підкорення Європи, ми промовчимо.
Зате відзначимо, що «Ворскла» у минулому році стала першою командою за весь час проведення Кубку України, що зуміла взяти трофей у бою з одним з лідерів. Що заважало іншим здобувачам повторити подвиг «Ворскли», адже часом розрив у класі між ними і протистоїть фаворитом був менше, ніж між полтавчанами та «Шахтарем» у минулому році? .. Можливо, це мыслишки про те, що навіть поразка означає відчутні дивіденди і славу, не дозволяє Давида мобілізувати всю свою волю, щоб перемогти Голіафа? ..
Але відвернуся від минулого і подивимося на день сьогоднішній. Цього року ситуація виглядає значно цікавіше - вихід у фінал розіграшу Кубка України 2009/2010 сам по собі може нічого не коштувати. Судіть самі. Програв / а «Металург» / «Таврія» у фіналі, і в чемпіонаті до п'ятій сходинці не дісталися - все, позитивних емоцій від виходу у фінал кубка лише преміальні та пам'ятна рядок у вікіпедії.
У той же час, турнірна таблиця першості, з якого, нагадаємо, до Європи відправляються перші п'ять команд, говорить про те, що навіть програла 16-го травня команда зберігає шанси на виступ у Лізі Європи. Нагадаємо, що якщо володар кубка України займає за підсумками чемпіонату місце в п'ятірці («у єврокубковій зоні»), то відправляється в єврокампанію по «квотою» національного кубка, і право представляти країну на континенті отримує шоста команда чемпіонату.
Ситуація можлива, враховуючи, що «Таврія» і донецький «Металург» зараз займають 6-е і 7-е місця відповідно, маючи в загашнику один незіграної матч.
Але що ж самі фіналісти? Яке враження вони залишили своїм ходом до вирішальній грі за трофей?
За підсумками середи, коли були відіграні не тільки кубкові зустрічі, але і матчі першості, мимоволі приходиш до висновку, що у фінал кубка вийшла одна з двох команд, які демонструють на даний момент найкрасивіший в Україні футбол. Я зараз про донецький «Металург». Друга - в момент «металургійного» торжества громила у Харкові «Чорноморець» і зараз не про неї.
На шляху до фіналу підопічні Миколи Костова усунули вельми серйозних суперників: «Шахтар», про мотивованості якого на цю гру хай розмірковує тренерський штаб, а не ми; скучив за трофеїв «Дніпро», який відчайдушно боровся в чвертьфіналі на своєму полі, ще й першим рахунок відкрив; «Карпати», яких ні в кого язик не повернеться назвати хлопчиками для биття ...
Другий же фіналіст, «Таврія», до фіналу дійшов по головах набагато більш слабких супротивників. Будемо дивитися правді в очі - команді Сергія Пучкова здорово щастило з жеребом. Не хочу образити Дніпродзержинську «Сталь», «Іллічівець» та «Оболонь», але це явно не найсильніші опоненти, які могли дістатися. Особливо, якщо порівняти їх з суперниками «Металурга».
А як дійшло діло до гордої луцької «Волині», кузні кадрів для багатьох клубів «вишки», тут-то у кримчан і почалися ускладнення. І це, незважаючи на турнірну прірва між командами («Волинь», як і «Таврія», посідає шосте місце, але лігою нижче). Адже якщо перші півгодини півфінальної гри «Таврія», дійсно, демонструвала свою перевагу, то в другому таймі з легкістю могла пропустити значно більше, ніж один гол.
Все це дозволяє зробити висновок, що у фіналі беззастережним фаворитом буде донецький «Металург». Втім, скільки людей, стільки й думок, та й чи варто нагадувати, як непередбачувані кубкові ігри, особливо якщо це фінал? ..
P.S. А шкода, чорт візьми, що «Волині» в Європі не виступати - для Старого Світу це був би швидкий, але врізається в пам'ять досвід. Адже це ми, «заевшісь», починаємо звикати до експресивності і красномовству Віталія Кварцяного, а «там», впевнений, наш Віталій Володимирович справив би фурор не менший, ніж їх Rammstein і ATB виробили у нас. Ех, не цінуємо ми своє, не цінуємо ...
Переглядів: 488 | Додав: IGOR90 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright FC PROMIN by Igor Duda © 2024Конструктор сайтів - uCoz
Live Score